dilluns, 6 de maig del 2013

Gossos: Schnauzer miniatura i Shih-tzu

-->
Schnauzer miniatura

Origen: Els schnauzers són originaris d' Alemanya de finals del segle XIX. Es van utilitzar com animals de companyia tant per l'home com pels cavalls, caçadors de rosegadors i també com una mena d'alerta per a les famílies en cas de perill. El seu pelatge tenia una importància molt gran per una de las seves feines: combatre els rosegadors. Els permetia camuflar-se i despistar als rosegadors amb tot el pèl que tenien ja que mossegarien el pèl del schnauzer abans de la pell.

Característiques: Els schnauzers son gossos molt amistosos i lleials amb la seva família i també molt intel·ligents ja que no es deprimeixen quan no obtenen molta atenció. Són gossos molt protectors de la seva família ja que intentaran combatre amb qualsevol cosa qualsevol mena de perill. Els schnauzers són uns dels gossos mes intel·ligents ja que tenen un aprenentatge molt ràpid (només necessita entre 5 i 10 repeticions per aprendre el que se li està ensenyant)

Colors: N'hi han de cinc colors distints diferents de schnauzers:
-Blanc
-Negre
-Sal i pebre
-Negre amb plata
-Plata


-->
Shih-tzu:

-->
Origen: El shih tzu és un gos molt antic ja que les primeres dades trobades sobre ells van ser al segle X aC. El segle XVII li van regalar un exemplar a un emperador xinés. En el segle XIX Ts'eu-hi, l'emperadriu de la Xina li agradaven molt i disposava de centenars de shih-tzus que amb el temps es van començar a expandir per la Xina i mes tard per la resta del món fins a arribar a Europa i Amèrica.

Característiques: Els shih-tzus són gossos molt tranquils amb les seves famílies, però tendeixen a ser més agressius amb els gossos o persones que no coneix. Són gossos molt petits, entre 3 i 7 kg i tenen el pèl molt llarg. També tenen uns ulls molt grans que s'han de tractar molt bé i un musell xato que pot causar problemes respiratoris a vegades.

Colors: Els shih-tzus poden ser de tots els colors però normalment tenen blanc a la cua o al cap.

 Marcos Tapia
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada